Biography of cristiano ronaldo pdf

in Read by

This page was biography of cristiano ronaldo pdf edited on 9 December 2017, at 15:54. Ronaldo spelandes för Manchester United. Ronaldo tillhörde från början Sportings ungdomsakademi.

Han är den ende spelaren någonsin som spelat för Sportings U16, U17, U18, B-lag och A-lag på en säsong. Sporting, och var samtidigt aktuell för Portugals U17-landslag. Ronaldo var då bara sexton år gammal, varför Liverpool slutligen beslöt sig för att inte värva honom, eftersom han var för ung och behövde utvecklas ytterligare som spelare. Ferguson insisterade dock att han skulle bära nummer 7. United vann sin första Premier League-titel på fyra år.

Ronaldo belönades under året med 14 individuella priser och utmärkelser. 120 000 pund i veckan och gjorde honom till den högst betalade spelaren i lagets historia. Uniteds andra match för säsongen. Han bestraffades med tre matchers avstängning.

Ronaldo gjorde sedan det enda målet i en bortamatch mot Sporting Lissabon i Champions League och sköt även vinstmålet i returmötet i Manchester, vilket gjorde att United låg etta i gruppen. 2007 var Ronaldo återigen en av de tre spelare som blev nominerade. Där slutade han trea – Kaká vann även denna utmärkelse. United klättrade upp till toppen av ligatabellen. Ronaldo matchens första mål efter 26 minuter.

Ronaldo själv stopp för den affären, när han berättade att han trivdes bra i Manchester United och ville stanna och vinna fler titlar med laget. Platsen heter egentligen Plaza de Ramales men omnämndes som Praça de Ronaldo för en dag vid avtäckningen av den 10 meter höga statyn. Real Madrid att Ronaldo hade skrivit på ett sex år långt kontrakt som skulle börja gälla den 1 juli. Enligt obekräftade uppgifter skulle Ronaldo tjäna cirka 2,7 miljoner i veckan i den spanska klubben med en 25-procentig löneökning varje säsong. Ronaldo berättade att han var glad för flytten och förklarade för fansen och TV-tittarna att det hade varit en dröm sedan barnsben att spela för Real Madrid. Real Madrid vann med 4-2 i försäsongsturneringen Peace Cup.