The picture of dorian gray pdf ebook

in Prosa by

Islam and Christianity: The Choice. Last checked: 18 Minutes the picture of dorian gray pdf ebook! Register a free 1 month Trial Account. Cancel the membership at any time if not satisfied.

Finally I get this ebook, thanks for all these Abc I can get now! I did not think that this would work, my best friend showed me this website, and it does! My friends are so mad that they do not know how I have all the high quality ebook which they do not! Just select your click then download button, and complete an offer to start downloading the ebook. If there is a survey it only takes 5 minutes, try any survey which works for you.

Oscar Wilde ontvangen, en zij was er diep van onder de indruk. Het verhaal onderging een paar grote veranderingen voor de uiteindelijke publicatie, waarvan sommige tot vandaag de dag bewaard zijn gebleven. Het boek is herhaaldelijk verfilmd voor film en televisie. Hoewel het boek door vroege critici veroordeeld werd als moreel en geestelijk verdorven, zei Wilde erover dat het wel degelijk een zedenles bevatte: “Alle overdaad brengt evenals onthouding zijn eigen straf teweeg.

All excess, as well as all renunciation, brings its own punishment. Dorian Gray is een knappe, naïeve jongeman die in Engeland woont. Een vriend van hem, Basil Hallward, is schilder en maakt een perfect portret van hem. Dorian wenst dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in zijn plaats ouder zou worden.

Dorian wordt verliefd op een actrice, Sibyl Vane, en gaat naar een aantal van haar toneeluitvoeringen. Hij vraagt haar ten huwelijk maar nadat ze door haar drukkende liefde voor hem een avond slecht geacteerd heeft, wijst hij haar af en als hij de volgende dag zijn excuses aan wil gaan bieden hoort hij dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Hierna ziet Dorian dat zijn portret een vals trekje om de mond heeft gekregen. Hij realiseert zich dat zijn wens op een of andere manier uit moet zijn gekomen, en hij sluit het portret op in een kamer die niet wordt gebruikt. Gedurende de 18 jaar daarna wordt Dorian steeds kwaadaardiger, maar zijn uiterlijk blijft hetzelfde. De Dorian op het schilderij wordt echter steeds ouder en lelijker, totdat hij onherkenbaar is geworden.

Uiteindelijk vermoordt Dorian Basil in de kamer waar hij ook het schilderij bewaart, nadat hij Basil deels verantwoordelijk heeft gehouden voor zijn “eeuwige jeugd”. Na nog wat omzwervingen realiseert Dorian zich dat hij een nieuw leven moet beginnen, en hij gaat met een mes het schilderij te lijf. Zijn huishoudster hoort een luid kabaal, en gaat kijken wat er gebeurd is. In de kamer vindt ze het schilderij, dat weer is veranderd in zijn oorspronkelijke staat.

Op de vloer ernaast ligt het neergestoken lichaam van Dorian, dat is veranderd in een lelijke oude man. In deze film beschermt het schilderij Dorian niet alleen tegen ouder worden, maar ook tegen elke vorm van verwondingen zodat hij werkelijk onsterfelijk is. Tevens mag Dorian in de film nooit zijn schilderij bekijken, want dan wordt de magie verbroken. Registreer u vooral en meld u aan. Dit is echter niet vereist.

Een lijst met recente wijzigingen in deze wiki. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 6 dec 2016 om 15:27. Masterton currently lives in Surrey, England. His wife and agent Wiescka died on 27 April 2011, aged 65.

Irish Detective Superintendent Katie Maguire. 100,000 ebook copies in a month. Isn’t It Time You Did Something Kinky? This page was last edited on 20 November 2017, at 10:32. 1996: Il Progetto Gutenberg supera i 1. Book ed inizia la vendita i libri multimediali via amazon. 2011 per la prima volta il formato più venduto è stato quello basato su ebook.